FACEBOOK OGLAŠAVANJE

Boje u statusima? Viralna kampanja za svjesnost o raku dojke!

 Reuters
Stavljajući boju svojeg grudnjaka u status velika većina žena pridružila se kampanji za promicanje svjesnosti o raku dojke. Ne zna se odakle je kampanja krenula

Jeste li se zapitali zašto gotovo 90 posto vaših Facebook prijateljica, i poneki prijatelj, umjesto 'normalnog' statusa u posljednjih par dana ima napisano ime jedne od boja? U čemu je velika tajna?

Riječ je, naime, o bojama grudnjaka koje ženske pripadnice Facebook zajednice trenutno imaju na sebi. Djevojke su to objavljivale zbog velike viralne (od usta do usta) kampanje na društvenim medijima čiji je cilj podizanje svjesnosti o opasnosti raka dojke.

Kampanja je navodno započela u Detroitu, međutim, nitko sa sigurnošću ne može potvrditi. Uz to, vrlo se brzo proširila po cijelom svijetu pa je 'epicentar' teško odrediti.

'Glas' se širio usmenom predajom, internetskim razgovorima, ali i privatnim porukama na Facebooku.

Jedna od tih poruka glasi:

  • Djevojke, napišite u status boju svog grudnjaka i ništa drugo!
  • Status će pomoći u promociji svjesnosti o raku dojke
  • Kopirajte ovo i pošaljite prijateljima
  • Kako se širi akcija, nadamo se da će se i svjesnost širiti
  • Informirajte se o raku dojke

Kampanja se trenutno nalazi na 33. mjestu najpopularnijih pretraživanja na Googleu, a penje se i u svojoj popularnosti na Twitteru.

Unatoč vrlo dobrom odazivu djevojaka na ovu akciju, postoji i grupa ljudi koja ju nije baš pretjerano dobro prihvatila.

Na Facebooku su se već pojavile grupe 'Ne stavljajte boju u status' ( Not Posting The Color of Your Bra ) ili 'Stavljanje boje ne pomaže pravim žrtvama raka' ( Posting your bra color does NOT raise breast cancer awareness ).

Na zidu posljednje grupe stoji kako je akcija s bojama vrlo djetinjasta te, umjesto da se pažnja posvećuje oboljelima, istu odnosi prema osobi koja je stavila boju u status.

Bilo da ste već stavili boju ili namjeravate ili ne želite, jedna je stvar važna, a to je da aktivno sudjelujete u širenju svjesnosti o opasnosti raka dojke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 14:53