BAČEN NOVAC?

NOVI MINISTAR ZDRAVLJA SINIŠA VARGA: 'Master plan bolnica tek na jesen'

 Neja Markičević/CROPIX

Ministar zdravlja Siniša Varga, povukao je iz saborske procedure nacionalni plan bolnica koji je Vlada prihvatila prije nešto više od mjesec dana na prijedlog bivšeg ministra Rajka Ostojića.

No, Varga tvrdi da će se master plan bolnica ipak provesti. Kaže kako su strani konzultatni napravili hvalevrijednu analizu bolničkih zdravstvenih ustanova na čak 1800 stranica da je nužno napravi reviziju plana temeljenu na usaglašavanju podataka iz master plana s ispravcima koje trebaju za svoje bolnice napraviti sanacijski ravnatelji.

Osim toga ministar kaže kako će se plan podijeliti na dva dijela i to tako da prvi dokument sadrži strateške odrednice što je u nadležnosti Ministarstva zdravlja, a drugi dio bit će tablični s prikazom sapajanja bolnica ili odjela ali temeljenog na dodatnim podatcima .

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Varga je uvjeren da će oba dokumenta stići u vladu prije ljetne stanke te da će se naći na dnevnom redu sabora na prvoj jesenskoj sjednici. Naglašava da master plan bolnica mora biti usaglašen s epidemiološkom slikom pojedinih područja, s podatcima o starosti populacije i dostupnosti medicinske skrbi koja ovisi o području primjerice brdskom ili otocima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 03:22