OZBILJNO UPOZORENJE

OVAJ TRETMAN TRUDNICA MOŽE IZAZVATI MENTALNE POREMEĆAJE Dijete se razvija s problemima

Steroidne injekcije dane trudnicama kako bi se spriječio prijevremeni porod mogu imati negativan utjecaj u razvoju djeteta, u ponašanju i izazvati emocionalne probleme kasnije u životu.

Znanstvenici iz Londona (School of Public Health, Imperial College) navode kako ovakav tretman kod trudnica može povećati rizik od mentalnih bolesti, uključujući pomanjkanje pažnje zajedno s hiperaktivnošću ili tzv. ADHD - poremećaja ponašanja koji je sve češće dijagnosticiran kod djece.

Alina Rodriguez, jedna od istraživačica, navodi kako roditelji ne trebaju dizati paniku jer su ovo tek počeci istraživanja, no itekako sugerira roditeljima da se posavjetuju s liječnikom te odaberu najbolje za svoje dijete.

Analiza povedena u Engleskoj, Walesu i Sjevernoj Irskoj donosi poražavajuće rezultate kako liječnici opće prakse, zbog svoje nepreciznosti i nemara nodvode mnoge pacijente u smrt i invalidnost.

Mnogi liječnici i bolnice puštaju svoje pacijente unatoč na primjer snažnim glavoboljama i dovode ih u stanje smrtne opasnosti. Vijeće za sigurnost pacijenata upozorava kako bi se trebao promijeniti protokol te povećati komunikacija između bolnica i stručnjaka kako bi se na vrijeme obavile sve pretrage i spasili životi pacijenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 14:41