ŠOK U LONDONU

Čilić zbog ozljede koljena predao De Schepperu

 AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić danas je zbog povrede lijevog koljena predao susret drugog kola turnira u Wimbledonu Francuzu Kennyu De Schepperu.

Marin i francuski tenisač trebali su po rasporedu igrati četvrti meč na terenu broj dva, ali je Čilić, koji se do sada nikada nije sastao sa Kennyem, otkazao susret i prije njegovog početka.

Čilić, koji je postavljen za desetog nositelja bio je izraziti favorit u susretu s De Schepperom koji je 80 igrač na ATP ljestvici, ali u 3. kolo ide Francuz.

Zbog povreda danas su se sa turnira povukli i Amerikanac John Isner, Čeh Radek Štepanek, Belgijanac Steve Darcis te Beloruskinja Viktorija Azarenka.

Nakon povlačenja Marina Čilića, Petra Martić i Ivan Dodig ostaju jedini naši predstavnici u pojedinačnoj konkurenciji Wimbledona, jer je danas u drugom kolu ispala Mirjana Lučić-Baroni, dok su se Donna Vekić i Ajla Tomljanović oprostile od Wimbledona u prvom kolu.

Zbog ozljeda otkazali Azarenka, Isner i senzacija Darcis!

Loše vijesti zadesile su organizatore teniskog Grand Slam turnira Wimbledona. Zbog ozljeda su nastupe otkazali Viktorija Azarenka, Steve Darcis, John Isner i Radek Štepanek...

Druga nositeljica Wimbledona i bivša broj jedan otkazala je daljnji nastavak turnira zbog ozljede koljena zarađene u prvom meču.

Senzacionalni pobjednik nad Rafaelom Nadalom Darcis morao se povući iz natjecanja zbog ozljede ramena, dok je Isner nakon dva odigrana gema predao meč Adrianu Mannarinu zbog ozljede koljena.

Razlog zbog kojeg je Štepanek predao susret Janowiczu zasada nije poznat.





Brown šokirao Hewitta, a Bouchard Ivanović

Nakon belgijskog tenisača Stevea Darcisa, nove senzacije trećeg Grand Slam turnira sezone Wimbledona postali su Dustin Brown i Eugenie Bouchard.

Nijemac Dustin Brown, 189. igrač svjetskog poretka, šokirao je pobjednika Wimbledona iz 2002. godine Lleytona Hewitta pobjedom u četiri seta. Bilo je 6-4, 6-4, 6-7(3), 6-2 za u potpunosti atipičnog tenisača, štoviše sportaša.

Tamnoputi Nijemac duge kose do polovice leđa odigrao je meč života protiv jednog od najvećih teniskih boraca današnjice. Spasio je devet od 10 break-lopti, te je realizirao pet od šest ponuđenih! Brown je gromovitim servisima (21 as) izluđivao Hewitta, jer su njegovi drugi servisi nebrojeno puta letili većom brzinom od prvog! Prosječna brzina prvog servisa bila mu je 188 kilometara na sat na drugog 170!

Uz to je iz terena snažno potezao kada god mu se za to ukazala prilika, što mu se u konačnici i isplatilo. Hewitt se tijekom cijelog susreta nije jednostavno mogao naviknuti na brzinu lopti koje su dolazile s reketa 28-godišnjeg Nijemca.

Brown će u 3. kolu igrati protiv Francuza Adriana Mannarina, kojem je meč nakon svega dva odigrana gema predao John Isner zbog ozljede koljena.

Eugenie Bouchard šokirala je u ženskom dijelu turnira 12. nositeljicu Anu Ivanović glatkom pobjedom 6-3, 6-3. Iako nije griješila (9 neprisiljenih pogrešaka), te je ispalila pet as-servis, Ivanović je bila u potpunosti nemoćna protiv 19-godišnje Kanađanke, koja je realizirala pet od sedam lopti za obrat.

Bouchard će u 3. kolu igrati protiv Španjolke Carle Suarez Navarro, koja je u tri seta bila bolja od naše Mirjane Lučić-Baroni.

Wimbledon, 2. kolo:

tenisači

Brown – Hewitt 6-4, 6-4, 6-7(3), 6-2

De Schepper – Čilić (10) predaja

Mannarino – Isner (18) 1-1 predaja

Janowicz (23) – Štepanek 6-2, 5-3 predaja

Troicki – Kuznjecov 6-4, 6-3, 6-4

Kubot – Darcis predaja

tenisačice

Puig – Soler-Espinosa 6-2, 5-7, 6-4

Suarez Navarro (19) – Lučić-Baroni 1-6, 6-3, 6-3

Cornet (29) – Hsieh 6-3, 6-2

Bouchard – Ivanović (12) 6-3, 6-3

Pennetta – Azarenka (2) predaja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:45