Robert Ježić ulazi u riječki Novi list

RIJEKA  - Skupština Riječkog lista, većinskog vlasnika Novog lista, prihvatila je jučer ponudu tvrtke Dioki za kupnju udjela u Riječkom listu. Kroz tjedan dana svi dioničari se pojedinačno moraju izjasniti o prihvaćanju ponude.



Ako Dioki, čiji je vlasnik Robert Ježić, ujedno i predsjednik NK Rijeke, dobije pristanak dioničara koji 'drže' najmanje 75 posto Riječkog lista, može krenuti u preuzimanje portfelja Riječkog lista. Isto tako, čeka se i očitovanje Agencije za zaštitu tržišnog nadmetanja.



Ponuda Diokija, neslužbeno doznajemo, 'teška' je 14 milijuna eura, a potencijalni kupac obvezao se i na ulaganja u Novi list, tri godine poštivanja kolektivnog ugovora, ali i na nemiješanje u uređivačku politiku lista te na otkup dionica malih dioničara.



Riječki list ima i 25 posto plus jedan glas udjela u Glasu Slavonije, a u Novom listu ima 50 posto plus jedan glas. Zdenko Mance, predsjednik Nadzornog odbora Novog lista, ima 25-postotni udjel u Riječkom listu.



Preostali udio u Novom listu ima američki investicijski fond MDLF (30 posto), društvo u trezorskim dionicama (dva posto), Hypo banka (četiri posto) dok je ostatak u rukama malih dioničara.


Iva Balen/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:07