TENIS

Prpić: 'Vjerujemo kako se radi o zabuni, te apsolutno stojimo iza Marina Čilića'

Piše: HinaObjavljeno: 30. srpanj 2013. 16:23

Izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Davorin Prpić izjavio je kako savez apsolutno stoji iza našeg najboljeg tenisača Marina Čilića koji je "pao" na dopinškom testu tijekom turnira u Muenchenu.

"Vjerujemo kako se radi o zabuni, te apsolutno stojimo iza Marina Čilića. Konkretnije ćemo moći komentirati čitav slučaj kada ATP službeno objavi svoju odluku o ovom slučaju", kazao je Prpić za Hinu.

Marin Čilić navodno je zbog neopreznosti bio pozitivan na dopinškom testu tijekom turnira u Muenchenu u travnju, a rezultate dopinške kontrole saznao je uoči meča drugog kola u Wimbledonu kada je bez borbe predao meč Francuzu Kennyju de Schepperu obrazlažući to bolovima u koljenu. Nakon toga više nije nastupao, pa je otkazao i nastup na turniru u Umagu.

Čilić je, prema neslužbenim izvorima, pao na dopinškoj kontroli zbog nepažljive upotrebe dodataka prehrani, kojega je njegova majka kupila u jednoj prodavaonici u Muenchenu i prema istim izvorima u potpunosti surađuje sa antidopinškom agencijom, te da bi, jer je riječ o nepažnji, mogao dobiti blagu kaznu i vrlo brzo se vratiti na teniske terene, možda već sljedećeg tjedna na turniru u Montrealu.

Linker
18. svibanj 2024 19:20