EUROPA LIGA

FOTO, VIDEO: BASEL, BENFICA, FENERBAHCE I CHELSEA U POLUFINALU Spursi ispali nakon ruleta jedanaesteraca

Nogometaši Rubina pobijedili su Chelsea sa 3-2, ali to im nije bilo dovoljno za prolaz budući da su na Stamford Bridgeu izgubili s 3-1
 AFP

Engleski san o privatnom polufinalu Europske lige raspršio se u Baselu i Newcastleu te spao na Chelsea kao jedinu uzdanicu.

Dok su Bluesi sačuvali kapital u Moskvi, Newcastle nije uspio slomiti nepobjedivu Benficu, a Tottenham je pokleknuo nakon jedanaesteraca u Švicarskoj. Četvrti klub u ždrijebu bit će Fenerbahçe.

Tottenham je u drami na St. Jakob-Parku izdržao cijele produžetke s igračem manje, ali se predao u raspucavanju. Promašili su Huddlestone i Adebayor. Prethodno je oba gola za Spurse (igrali bez ozlijeđenog Balea) zabio Clint Dempsey, dok će drugi gol domaćina sjesti na dušu 41-godišnjeg Brada Friedela.

Newcastle je dvadeset minuta prije kraja na St James’ Parku probudio nadu preko dežurnog strijelca Papissa Cisséa, no to je ostao jedini plod pritiska “svraka”. U utakmici koju je sudio Ivan Bebek, Benficu nije poljuljao ni Senegalčev mat glavom pa je u sudačkoj nadoknadi Salvio pogodio za remi i gostima udario štambilj za polufinale. Hrvatski sudački tim odradio je dobar posao: Newcastleu su dva pogotka opravdano poništena zbog zaleđa.



szólj hozzá: L1-1F www.fasthighlights.com

Prednost u Rimu obranio je Fenerbahçe. Laziju pred praznim tribinama nije bio dovoljan gol Senada Lulića iz 60. minute, jer ga je brzo poništio Caner Erkin i to iz jedinog udarca gostiju u okvir.

U ranijem terminu misiju je na Lužnjikiju odradio Chelsea i tako stigao korak bliže povijesti. Rubinova 3-2 pobjeda bila je Pirova. Bluese još tri utakmice dijele od podviga da postanu prva momčad koja je u sezoni nakon osvajanja Lige prvaka digla trofej Europske lige, te četvrti klub (Juventus, Ajax, Bayern) koji je ujedinio sve relevantne euronaslove.



Newcastle United 1-1 Benfica Highlights by goalsandsoccer

Rubinove nade raspršene su nakon pet minuta, kada je Lampard dugom loptom uposlio Torresa. Chelseajev Zorro lobao je vratara Rijžikova i riješio pitanje polufinalista, premda se Rubin dvaput vraćao (Marcano, Karadeniz) te na kraju iz jedanaesterca (Natcho) i stigao do pobjede. Strijelac drugog pogotka za Chelsea, nakon kombinacije s Ramiresom, bio je Moses.



b 2-2 t Footyroom.com by Futbol2101

Europa liga, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

Basel - Tottenham 4-1 na penale, 2-2 (Salah 27, Dragović 49 / Dempsey 23, 82), prva utakmica 2-2

Lazio - Fenerbahçe 1-1 (Lulić 61 / Erkin 73), kasnije, 0-2

Newcastle - Benfica 1-1 (Cisse 71 / Salvio 90+2), kasnije, 1-3

Rubin - Chelsea 3-2 (Marcano 51, Karadeniz 62, Natcho 75-11m / Torres 5, Moses 55), 1-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 18:59