START U NEDJELJU

Jurčićev plan: 'Moramo što prije osvojiti titulu i okrenuti se kvalifikacijama za Ligu prvaka'

'Neće nam biti lako niti na gostovanjima u Gradskom vrtu i Poljudu kao ni kući protiv Rijeke koja je u velikom uzletu, ali mi smo Dinamo i u svakoj utakmici idemo po pobjedu'
Zagreb, 290912.Stadion Maksimir.10. kolo MAX TV 1. HNL, nogometna utakmica izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk.Na fotografiji: Slavlje Dinama, Ante Rukavina, Duje Cop.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Bliži se početak proljeća, Kruno Jurčić još slaže momčad za Osijek. Reprezentativci su se vratili, ostali polako prizdravljaju, po jučerašnjem stanju za utakmicu u Gradskom vrtu upitni su ili otpali Halilović, Rukavina, Čop i Pamić. Međutim, Dinamov je trener 'na zemlji', svjestan da se od njegove momčadi, u kakvom god sastavu bila, očekuju pobjede na HNL travnjacima. Ni raspored u prva četiri tjedna (Osijek, Rijeka, Hajduk, Slaven Belupo) ne mijenja planove.

- Istina, igramo protiv klubova iz vrha našeg nogometa i cilj je tu biti dobar, pobijediti te utakmice i, možemo to tako reći, riješiti pitanje naslova prvaka. Sigurno nam neće biti lako niti na gostovanjima u Gradskom vrtu i Poljudu kao ni kući protiv Rijeke koja je u velikom uzletu te Slavena koji je tradicionalno kvalitetna momčad, ali mi smo Dinamo i u svakoj utakmici idemo po pobjedu. Nakon toga već krećemo u pripreme za ljeto i kvalifikacije za Ligu prvaka - jasno je poručio Jurčić preko Dinamove službene stranice, a Splićanima unatoč svemu daje najviše izgleda za drugo mjesto.

- Po meni je Hajduk uvijek favorit za drugo mjesto. Rijeka i Slaven Belupo su ozbiljni klubovi i zaslužuju biti pri vrhu, ali Hajduk po svojoj tradiciji, imenu pa na koncu i momčadi je ipak u prednosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 19:20