JEDNOSMJERNI FINALE

FOTO: BRUTALNA DOMINACIJA! Rafael Nadal pomeo Federera za sedmu titulu u Rimu

Rafaelu Nadalu ovoje bio već šesti osvojeni turnir ove godine, a treći iz serije "masters 1000", najbolji je bio i u Indian Wellsu i Madridu. Ukupno je u karijeri uzeo 56 titula
 AFP

Na kraju je još ispalo dobro za Rogera Federera. Nakon što je Rafael Nadal vodio 6:1, 5:1. I dobio prvi set za 24 minute u kojem je izgubio samo dva poena na servisu.

Realno, daleko je više onih koji su bili uvjereni u glatku pobjedu Španjolca nego nekog ozbiljnog otpora Rogera Federera, koji ni u trećem finalu nije uspio osvojiti Masters 100 u Rimu. Jednostavno, što je više bilo više izmjena, šanse Švicarca su bile manje nakon što je Nadal imao prednost 26-8 u poenima s osnovne crte kod vodstva 6:1, 3:0. Usput, načinio je samo 8 neforsiranih pogrešaka, Federer četiri puta više.

Nadalu se dogodila kraća stvaralačka stanka u kojoj je izgubio dva gema u nizu, ali sve se brzo vratilo u normalu kad je drugi put servirao za meč.

Tako je Nadal dobio 20. od 30 međuasobnih dvoboja sa Švicarcem, osvojio je 56. naslov, te šesti ove godine. Uz još dva finala, nikad slabiji od finala nakon što se u Vina Del Maru vratio od sedmomjesečne stanke koja je trajala od prošlogodišnjeg Wimbledona. Osvojio je također 24. turnir iz serije Masters 1000 (najviše), te ostvario 250. pojedinačnu pobjedu na turnirima Masters 1000.

Ovo je bilo i 20. finale Nadala i Federera, Nadal je stigao do 14. pobjede. Federeru je ovo bilo 101. finale u karijeri, ali tek prvo ove godine, posljednji put je bio toliko visoko lani u Londonu na Mastersu. Posljednji put je bio pobjednik lani u Cincinnatiju. Čini se da godine ipak rade nekakvu razliku. Pogotovo na zemlji, tu je Nadal sigurno najveći tenisač svih vremena. Podatak da je sedmi put osvojio Rim, gdje u karijeri samo dvaput izgubio dovoljno je veliki argument.

Ako je pak netko sumnjao nakon Monte Carla gdje je izgubio finale od Novaka Đokovića, Barcelona, Madrid i Rim su ponudili najveću istinu. O Rafaelu Nadalu i Roland Garrosu koji dolazi za nekoliko dana...

FINALE:

Rafael Nadal (Špa/5) - Roger Federer (Švi/2) 6-1, 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:25