WTA BIRMINGHAM

Tomljanović i Vekić u drugom kolu

Tomljanović se u glavni dio turnira probila kroz kvalifikacije, a u ponedjeljak je u 1. kolu, za manje od sat vremena, nadigrala Amerikanku i braniteljicu naslova Melanie Oudin sa 6-3, 6-1
 AFP

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Birminghamu, ona je u susretu 1. kola s uvjerljivih 6-3, 6-1 svladala prošlogodišnju pobjednicu ovog turnira, Amerikanku Melanie Oudin nakon samo 57 minuta igre.

Tomljanović se u glavni ždrijeb turnira u Birminghamu probila kroz kvalifikacije, a da joj igra na travnatoj podlozi odgovara potvrdila je i protiv Oudin. Dvoboj je bio izjednačen do 33 u prvom setu, a zatim je Tomljanović osvojila osam gemova zaredom i stigla do prednosti od 6-3, 5-0.

Bio je ovo prvi međusobni susret Tomljanović i Oudin.

U 2. kolu Tomljanović će igrati protiv prve nositeljice turnira, Belgijanke Kirsten Flipkens.

Osim Tomljanović, na turniru u Birminghamu u ponedjeljak će nastupiti još dvije hrvatske igračice. Donna Vekić za suparnicu u 1. kolu ima Talijanku Camillu Giorgi, a Mirjana Lučić-Baroni će igrati protiv Čehinje Karoline Pliskove.

Lučić-Baroni u 2. kolu



Nakon Ajle Tomljanović plasman u drugo kolo WTA teniskog turnira u Birminghamu izborila je i Mirjana Lučić-Baroni.

Lučić-Baroni je u dvoboju 1. kola nakon svega 49 minuta pobijedila Čehinju Karolinu Pliskovu 6-3, 6-2. Bio je to njihov drugi međusobni susretm, a u prvom igranom prošle godine u Nassau slavila je 21-godišnja Čehinja. Mirjanina iduća suparnica bit će bolja iz dvoboja Kazahstanke Julije Putinceve i Belgijanke Yanine Wickmayer.

Prije Mirjana Lučić-Baroni plasman u 2. kolo izborila je i Ajla Tomljanović pobijedivši prošlogodišnju pobjednicu ovog turnira, Amerikanku Melanie Oudin 6-3, 6-1. U 2. kolu Tomljanović će igrati protiv prve nositeljice turnira, Belgijanke Kirsten Flipkens

.



WTA Birmingham, 1. kolo:

Tomljanović - Oudin 6-3, 6-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 15:40