NOVO POJAČANJE

Kyle Klubertanz potpisao za Medveščak

Zagrepčani su produžili ugovore s braničem Kennyjem MacAulayem (29) i napadačem Galom Korenom (21)

Hrvatski predstavnik u ruskoj hokejaškoj KHL ligi Medveščak angažirao je američkog braniča Kylea Klubertanza (27), te je produžio ugovore s braničem Kennyjem MacAulayem (29) i napadačem Galom Korenom (21).

"Kyle je kvalitetan branič koji može igrati u svim situacijama. Od svojih pet profesionalnih sezona četiri je proveo u Europi, u Švedskoj i Finskoj ligi gdje je igrao na vrlo visokoj razini. Raduje ga prilika što može zaigrati u KHL-u i vjerujem da će svojom uglađenom igrom svakako pridonijeti našoj momčadi", izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Kyle Klubertanz je prije odlaska na fakultet dvije sezone je igrao u juniorskoj ligi USHL (The United States Hockey League) za Green Bay Gamblerse (117 utakmica, 61 bod), a 2003. je s američkom reprezentacijom do 18 godina zaigrao na Svjetskom prvenstvu. Godine 2004. je bio izabran kao 74. izbor na NHL draftu od strane Anaheim Ducksa, a 2004. godine upisao se na Sveučilište Wisconsin, te je četiri sezone igrao za njihovu hokejsku momčad koja se natječe u NCAA-u. Za Wisconsin je sveukupno odigrao 158 utakmica, zabio 12 golova i 60 puta asistirao za pogodak.

Debi kao profesionalni igrač Klubertanz je ostvario 2007. godine odigravši šest utakmica za Anaheimovu AHL filijalu Portland Piratese. No, već iduće sezone odlučio je svoju karijeru graditi na europskom ledu potpisavši ugovor s finskim prvoligašem (SM-liiga) TPS-om za koji je odigrao 59 susreta i upisao 15 bodova. U sezoni 2009/10. nosio je dres švedskog prvoligaša Djurgardena za koji je odigrao 71 susret, ostvario 36 bodova, te pomogao momčadi da dođe do finala SHL-a i srebrne medalje.

Nakon dvije sezone u Europi, Klubertanz je 27. svibnja 2010. potpisao jednogodišnji ugovor s NHL klubom Montreal Canadiensima, te je sezonu proveo u njihovoj AHL filijali Hamilton Bulldogs odigravši 86 utakmica koje je popratio sa 10 golova i 32 asistencije. Sezone 2011/12. vratio se u Švedsku, u Djurgarden (61 utakmica, 21 bod), da bi prošle sezone nosio dres finskog prvoligaša HIFK-a (48 utakmica, 28 bodova).

Kenny MacAulay se Medvjedima pridružio pred doigravanje EBEL-a 2010., a premijeru u plavom dresu imao je na otvorenom klizalištu Šalata u sklopu Winter Classica. Kanađanin je za Medvjede u tri i pol sezone ukupno odigrao 192 utakmice upisavši 53 boda. Od prošle je godine član i hrvatske reprezentacije, te je na Svjetskom prvenstvu Divizije II Skupine A lani bio najbolji branič SP-a. Ove je pak godine, 2013., s hrvatskom reprezentacijom osvojio zlato na SP Divizije II Skupine A i promociju u Diviziju I Skupinu B. Prije dolaska u Medveščak MacAulay je igrao za Fresno Falconse (ECHL), Rockford IceHogse (AHL), Stockton Thundere (ECHL), Portland Piratese (AHL), San Antonio Rampage (AHL) i Norfolk Admirals (AHL).

Gal Koren je u Medeščak stigao 2011. godine, te je u protekle dvije sezone odigrao 90 utakmica u EBEL-u. Ove godine debitirao je za seniorsku reprezentaciju Slovenije i odigrao dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu Elitne skupine. Osim za Medveščak, Koren je još igrao za juniore Českih Budejovica i Mannheima, te za Kelowna Rocketse (WHL).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:58