EMOTIVNI RASTANAK

ODLAZAK U SUZAMA 'Mateo, kamo ćeš, na piće? Idem dečki, prodan sam u Inter!'

Teško je opisati te izraze lica. Mateo je poput Baltazara hodao gore-dolje, ako ste očekivali euforiju, varate se. Nije da je bio tužan, ali emocije su se miješale
 Drago Sopta/CROPIX

Trebao je to biti jedan običan dan u karijeri Matea Kovačića i jedan običan dan na Dinamovim pripremama. Nakon treninga Kruno Jurčić radosno je pričao s prijateljima u hotelskom restoranu, sa suradnicima dogovarao planove za današnju utakmicu sa Zrinjskim. A Mateo Kovačić... Kao i svaki dan pričao je sa svojim prijateljem i cimerom Ivanom Kelavom, kovali su se planovi za gledanje El Clasica , trebao je to biti vrhunac dana, pa i cijelih priprema.

Znate ono, neki su za Real, neki za Barcu, padale su i sitne oklade... I kad su iz Italije, ali i Zagreba počele dolaziti informacije o ozbiljnim pregovorima Dinama i Intera nitko nije slutio da će večer baš tako završiti. Još prije večere baš nitko u Međugorju ništa nije znao, a nakon večere junak je trebao biti Josip Pivarić. Kako su igrači kapali u klupski restoran priključivali su se rođendanskom slavlju lijevog beka iz Zeline, tamburaši su svirali Pivariću, a desetak metara dalje, na hotelsku recepciju sišao je Mateo Kovačić, zbunjenog pogleda, izišao iz hotela s mobitelom na uhu. I nekome u slušalicu te Ivanu Kelavi koji se našao u blizini i čekao vijest o svome 'sinu', kako ga zove, rekao:

- Da, prodan sam, sad su mi rekli!

Za to vrijeme tamburaši su i dalje svirali za Pivarića! Vratio se u hotel, prvi put, pa opet izišao van, pa opet ušao u hotel. Promatrali su ga zbunjeno i Jurčićevi pomoćnici, oružar, klupski djelatnici koji su se već poredali za El Clasico ispred televizora.

- Dečki, vidimo se, odlazim! - rekao im je Mateo, oni ga u šali pitali:

- Kamo ćeš, u grad na piće?

- Ne, u Zagreb, sutra letim u Milano!

Teško je opisati te izraze lica. Mateo je poput Baltazara hodao gore-dolje, ako ste očekivali euforiju, varate se. Nije da je bio tužan, ali emocije su se miješale. Ozbiljno lice, čak i poneka suza na rubu očiju.

Cijelo vrijeme u prostoriji do svirali su tamburaši. Za Pivarića. Dio igrača već je bio po sobama ili u okolnim kafićima, čekao se El Clasico. Nitko od suigrača nije znao.

- Kova ide u Inter - prenijeli smo nekima od njih.

- Da? Na posudbu, u Zaprešić? Ozbiljno, u Milano? Pa kako, odjednom...

Nitko baš nitko ništa nije znao. Kruno Jurčić bio je također utučen. Nije to mogao sakriti.

- Komentar? A što ću komentirati, ma ništa... Pogođen sam, naravno, kad nešto planiraš, ukalkuliraš i onda ovo. Šok, nego što - kratko je kazao.

Kovačić se malo-pomalo opraštao sa svima i napuštao hotel, a Josip Pivarić i Fran Brodić došli vidjeti što se događa.

- Kova, kamo ćeš ti?

- Idem, dečki, prodan sam. u Inter!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:44