STRAVIČNA NESREĆA

FOTO: PUTNIČKI VLAK NALETIO NA AUTOBUS Osam osoba ozlijeđeno!

 Mario Todorić/CROPIX

Vozač Prometovog autobusa i sedam putnika ozlijeđeno je danas oko 16.20 sati na pružnom prijelazu u Primorskom Docu kada je na lokalni autobus koji je vozio na relaciji Split - Plano -Primorski Dolac-Visoka naletio putnički vlak koji je prometovao na liniji Split - Perković, piše Slobodna Dalmacija .

Prema dostupnim informacijama nitko nije zadobio ozlijede opasne po život i svi su bili pri svijesti. Na mjestu nesreće zatekli smo kaštelanske vatrogasce i policiju te vozilo Hitne pomoći u koje su vatrogasci i policajci tama unosili jednog od ozlijeđenih.

Prizor autobusa kojem je potpuno smrskan prednji dio i koji je bio odbačen na kameni zid koji se "usjekao" gotovo pola metra u lim vozila dovoljno je govorio o jakosti sraza putničkog vlaka i autobusa. Prema onome što su nam na mjestu nesreće rekli mještani, čini se da je vozač ušao u prijelaz koji nema rampu već je označen samo Andrijinim križem i znakom stop te da ga je strojovođa vlaka vidio na pruzi te je počeo kočiti i zvučnim signalima upozoravati na svoj dolazak.

Navodno se tad vozač pokušao vratiti unatrag, no očito nije bio dovoljno brz jer je vlak zakačio prednji dio vozila i doslovno ga zarotirao gotovo za 90 stupnjeva. Vlak se uspio zaustaviti nakon par stotina metara.

- Dobro su i prošli, ima polomljemnih, ali niko nije poginija. E, neće se ode nikakva rampa staviti dok neko ne pogine - u nevjericije komentirao jedan mladić.

- Bogati, pa ja dnevno rpelazin devet puta preko prijelaza u ovom kraju, a ovo je najpregledniji prijelaz od svih i opet svaki put pogledan dobro dva tri puta kad prilazin. Od pet prijelaza u Primorskom Docu samo jedan ima rampu - kazao nem je Nikša Bejo, vozač pekare Mlin.

Na mjesto nesreće oko 18 sati stigao je i zamjenik Općinskog državnog odvjetnika te je uz policiju koja je osiguravalo mjesto počeo očevid nakon kojeg će se znati točni uzrok nesreće.

U "Prometovom" autobusu koji je vozio na međumjesnoj liniji br. 91 Split - Plano - Primorski Dolac - Visoka ozlijeđeno je osam osoba, no nitko nije životno ugrožen. Prednja strana autobusa potpuno je uništena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 21:36