KREĆE S EMITIRANJEM

BALKANSKI CNN LOVI ZVIJEZDE HRVATSKIH TELEVIZIJA Dolaze Šprajc, Josip Šarić i Bago?

N1, regionalni informativni kanal nastao u suradnji s globalnim partnerom CNN-om, u potrazi je za televizijskim novinarskim i uredničkim kadrovima, a priča se da bi stotinjak ljudi trebalo bi biti angažirano u njihovim centrima: Zagrebu, Sarajevu i Beogradu.

Program bi s emitiranjem trebao početi ove godine, ali Dubravko Merlić, direktor programa za Hrvatsku, još ne želi govoriti o detaljima.

- Ogranizirat ćemo predstavljanje kad budemo mogli reći nešto više - izjavio je jučer Merlić.

No, u kuloarima se priča da je N1 zainteresiran za imena s Hrvatske radiotelevizije, navodno Zorana Šprajca i Josipa Šarića, neslužbeno se spominje da postoji navodno interes i za Mislava Bagu s Nove TV, te da bi navodno i Željko Matić trebao prijeći s Radija 101.

- Uz Novu TV su vezani moji planovi i budućnost i nemam potrebe za promjenama - kazao je Bago.

Međutim, nitko drugi nije želio službeno komentirati te spekulacije.

- Priča se, priča se... - rekao je jedan od njih.

Riječ je o jednom od najtajnovitijih medijskih projekata koji se već dugo priprema, a trebala bi ga u Hrvatskoj predstaviti jedna velika CNN-ova zvijezda.

Program N1 će u suradnji s najpoznatijom svjetskom TV mrežom, američkim CNN-om, ove godine početi s emitiranjem prvog regionalnog informativnog programa na području bivše Jugoslavije.

Program će, prema najavi, moći pratiti više od 15 milijuna gledatelja u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini, a emitirat će se iz tri velika informativno-produkcijska centra u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu, ali i iz drugih gradova u regiji.

Ti će centri, doznajemo, imati i posebnu koordinaciju. Glavni financijer programa N1 je United Group, odnosno pay TV platforma koja obuhvaća Total TV, najveću satelitsku platformu u regiji, potom kablovske operatere Telemach BiH i Telemach Slovenija, te SBB, najvećeg kablovskog operatera u Srbiji.

CNN će im, prema dogovoru, osigurati potporu, od savjetovanja do obuke kadrova u njegovu sjedištu u Atlanti. O programu N1 zasad se malo zna jer čelnici projekta sve drže u strogoj tajnosti.

Regionalni informativni program N1 očito je odgovor na Al Jazeeru Balkans koja je s emitiranjem vlastitog programa počela u studenom 2011. iz moderno opremljenog studija u Sarajevu i koja je u međuvremenu otvorila dopisništva u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, Skoplju, Podgorici i Prištini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:17