GENERAL S VIZIJOM

'NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA SIGURNO BIH OSVOJIO PREKO 20 POSTO!' Markač otkrio političke ambicije

Vukovar, 181112.Obiljezavanje Dana sjecanja na zrtvu Vukovara 1991. pod sloganom "Vukovaru - ime sveto" . Na Memorijalnom groblju zrtava Domovinskog rata vijence su polozila izaslanstva s predsjednicima RH Ivom Josipovicem, predsjednikom Vlade RH Zoranom Milanovicem i predsjednikom sabora Josipom Lekom kao i predstavnici specijalnih postrojbi s generalom Markacom.Na slici: Mladen Markac.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

KOPRIVNICA - Umirovljeni general Mladen Markač ocijenio je danas u Koprivnici da bi na predsjedničkim izborima, ako bi se kandidirao, dobio više od 20 posto glasova, ali, dodao je, teško je vratiti se iz zatvora i baviti se odmah politikom.

"Trenutno se neću baviti politikom. Natpisi u novinama nemaju veze sa mnom, ali mogu otvoreno reći da - ukoliko bih odabrao biti predsjednički kandidat - onda ne bih bio kandidat desnice, nego svih građanki i građana Hrvatske. Sigurno bih dobio daleko više od 20 posto, koliko su mi davali mediji", rekao je Markač prilikom današnjeg posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje ga je primio župan Darko Koren sa suradnicima i predao mu plaketu počasnoga građanina koju zbog spriječenosti nije preuzeo prošloga petka prilikom proslave Dana županije.

"Naravno, teško je vratiti se iz zatvora i odmah se baviti politikom. Meni treba vremena za adaptaciju, a vidjet ćemo što će vrijeme donijeti", zaključio je Markač.

Na novinarski upit o zdravlju, Markač je odgovorio da se najprije - "kad se prodaje automobil - sredi karoserija, a mašina uvijek ostane upitna". "Sada sam bio u bolnici i oni su tu mašinu popravili. Ne znam dokle će trajati, ali volio bih što duže", odgovorio je Markač.

Rekao je i da je postao povjesničar amater i da mnogo čita i uči. Sa suradnicima priprema okrugle stolove, predavanja i susrete na kojima će javnost doznati mnogo toga što je još nepoznato, a veže se uz Domovinski rat.

Markač se spomenuo i boravak u Den Haagu, gdje je konačnom presudom rečeno da je Hrvatska vodila obrambeni, dostojanstveni i oslobodilački rat.

"Sve vrijeme bilo je onih koji su vjerovali u našu nevinost i koji su nam davali veliku potporu, no bilo je i onih koji su uporno blatili, ne samo nas koji smo bili direktni čimbenici rata, nego i čitavu Hrvatsku", rekao je.

Generalu Markaču u ime svih stanovnika županije zahvalio je župan Darko Koren, ističući kako je on čovjek koji pripada u red velikana hrvatske povijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 23:05