NOVI SKANDAL U HDZ-u

VIDEO: OBJAVLJENA TAJNA SNIMKA Zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić priznao da je zatvarao oči pred kriminalom

 Andrija Lučić/CROPIX

Na YouTubeu je prije dva dana osvanula audio snimka razgovora aktualnog zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića s neimenovanim novinarom.

U snimci Vrančić priznaje kako je zatvarao oči pred kriminalom i pritiscima krupnog kapitala.

Također, priznao je kako mu je smetalo što je HDZ nametnuo Božidara Kalmetu za gradonačelničkog kandidata umjesto njega.

KRETENIZACIJA IZBORA Zašto Bandić i Kerum ignoriraju rasprave: Dezerteri sa sučeljavanja su kukavice, ne junaci

Komentirao je i informacije da nad Božidarom Kalmetom DORH i USKOK provode istrage, ali i o ucjenama moćnog biznismena Rena Sinovčića.

Vrančić je priznao i da je Nezavisna lista Konji, navodno u tajnoj koaliciji sa Laburistima i Nezavisnom listom Rena Sinovčića, zapravo trojanski konj HDZ-a.

Odao je plan vođenja prljave predizborne kampanje.

Na pitanje da li je informiran o kriminalu i korupciju u gradu Zadru Vrančić je kratko odgovorio: - Nije dobro biti ne informiran, ali nije dobro biti ni previše informiran, jer onda si gotov, onda više ne znaš što ćeš od sebe.

Na kraju snimke Vrančiću je postavljeno pitanje da li je krao za vrijeme mandata, na što je on izbjegavao odgovore te samo kratko kazao da je uzeo 'nešto sitno'.

- Žrtva sam jedne monstruozne konstrukcije. Na temelju neobaveznog razgovora od prije desetak mjeseci nezakonito sam snimljen, a poslije je sve dorađeno i izmijenjeno montažom koja nema veze s mojim odgovorima. Vjerujem da je sve naručeno od SDP-a kako bi se pozornost u kampanji skrenula s bitnih stvari poput Gaženice i ostalih uspješnih projekata koje smo napravili u Zadru. Ova monstruozna montaža služi samo kako bi se kampanja preokrenula u drugom smjeru. Očekujem zaštitu HND-a i udruga za zaštitu ljudskih prava. Ovo je nedopustivo - komentirao je danas zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić.

Poslušajte snimku i procijenite sami!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:06