AKTUALNO

PEUGEOT 2008 Prve fotografije malog crossovera

Peugeot je pokazao službene fotografije serijskog Peugeota 2008 budućeg konkurenta Opel Mokki

Sudeći prema prvim fotografijama novog urbanog crossovera 2008 možemo ustvrditi kako će Opel Mokka i Nissan Juke uskoro dobiti doista privlačno oblikovanog suparnika iz Francuske.

Serijski model s fotografija derivat je dva koncepta koje smo imali prilike vidjeti na prošlogodišnjem Salonu automobila u Pekingu (Urban Crossover Concept), pa potom na Salonu automobila u Parizu ( 2008 Concept) i predstavlja povećani i podignuti gradski 208 pa je prema tome dobio i dodatnu nulu u nazivu.

Po dimenzijama neće biti bitno drugačiji od koncepta iz Pariza - u duljinu mjeri 4160 mm, a zadržani su i svi zanimljivi detalji poput prednjih i stražnjih svjetala te istovremeno robusne i elegantne maske hladnjaka u kućnom stilu. Ispod poklopca motora kucat će 1,6-litreni turbo benzinac sa 156 KS, novi 1,2-litreni trocilindarski turbo benzinac sa 110 KS te gama modernih dizelskih e-HDi motora.

Proizvodnja će za europsko tržište započeti u Mulhouseu (Francuska), a kasnije će 2008 silaziti iz pogona u Wuhanu (Kina) te Porto Realu (Brazil) što upućuje na to da novi 2008 predstavlja istinski globalni proizvod.

S 2008 Peugeot nastavlja svoju ofenzivu novih proizvoda i nadograđuje svoj uspjeh s 3008 nudeći novi urbani i inovativni crossover, u želji za osvajanjem novih klijenata širom svijeta izjavio je prvi čovjek Peugeota Xavier Peugeot. Premijera novog Peugeota 2008 očekuje se u ožujku na Salonu automobila u Ženevi kada će biti poznati svi detalji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:45