EUROPA LIGA, 1/8 FINALA

FOTO, VIDEO Tottenham razbio nikad lošiji Inter, Mateo Kovačić - nevidljiv!

Tottenham i Inter posljednji su se put na europskoj sceni sučelili u Ligi prvaka u sezoni 2010/11., a usprkos porazu 3-4, junak prvog dvoboja bio je Bale s tri pogotka
 AFP

Igrači Tottenhama očitali su milanskom Interu nogometnu lekciju u prvoj utakmici osmine finala Europa lige. Momčad Andrea Villas-Boasa slavila je na White Hart Laneu s visokih 3-0...

Nije dugo trebalo da londonska momčad pokaže tko je u ovom susretu favorit, kao i tko je u daleko boljoj formi. Nakon manje od šest minuta igre Islanđanin Gyfli Sigurdsson ubacio je loptu s lijeve strane Tottenhamova napada na Interov peterac, gdje je najviši u skoku bio ponajbolji nogometaš današnjice Gareth Bale. Velšanin je sjajno pogodio glavom donji lijevi kut gola Samira Handanovića za svoj 11 pogodak u posljednjih devet utakmica za klub i reprezentaciju.

Svega 12 minuta kasnije, nakon što je Inter uspješno odolijevao novim naletima "spursa", asistent prvog pogotka nalazi se na pravom mjestu u pravo vrijeme nakon udarca Jermaina Defoea i obrane Handanovića, te iz neposredne blizine gura loptu u mrežu za 2-0.

Samo minutu prije toga mladi hrvatski nogometaš Mateo Kovačić, koji je susret započeo od prve minute, promašio je okvir gola s ruba šesnaesterca.



szólj hozzá: T3-0I www.fasthighlights.com

Konačnih 3-0 postavio je Belgijanac Jan Vertonghen u 53. minuti susreta, nakon sjajnog ubacivanja Balea iz kornera s desne strane Tottenhamova napada. Vertonghen je nadvisio sve u skoku i zakucao loptu u mrežu. Pogodak je, kao i obično, proslavio imitiranjem Supermana.

Tottenham je u potpunosti nadigrao milanski sastav, a to govori i statistika. "Spursi" su imali 56 posto posjeda lopte u svojim nogama i 13 udaraca prema golu (Inter 6).

Kovačić je igrao do 55. minute utakmice kada ga je na travnjaku zamijenio Freddy Guarin.

Nogometaši Lazija napravili su veliki korak ka četvrtfinalu Europa lige kada su kao gosti s 2-0 svladali Stuttgart. Chelsea je pak pokleknuo u "paklu" Bukurešta kod Steaue s minimalnih 1-0...

Lazio je pogocima Edersona i Ogenyija Eddy Onazija isprao gorak okus u ustima nakon neugodnog 3-0 poraza od Milana u talijanskom prvenstvu prošlog vikenda, kojim je pao na četvrto mjesto ljestvice.

"Švabe" su se pokazale kao nedostojan protivnik u ovome dvoboju, koji je Lazio riješio u svoju korist dvjema pravim prilikama. Najprije je u 21. minuti Bruno Pereirinha prsima izbio loptu Arthuru Boki u kaznenom prostoru Stuttgarta, a ona je pala ispred Brazilca Edersona, koji nakon lijepog okreta oko svog čuvara sjajno pogađa donji bliži kut Svena Ulreicha.

Pitanje pobjednika ovog susreta, a vjerojatno i pitanje putnika u četvrtfinale, riješio je Nigerijac Onazi sjajnim solo prodorom u 56. minuti utakmice. Nigerijac je na otprilike 35 metara od gola trzajima tijela izbacio "naivnog" braniča Stuttgarta iz igre, čime mu se otvorio put prema vratima. Nigerijac je smirenim udarcem u desni Ulreichov kut pogodio za konačnih 2-0.

Iako je bio za nijansu kvalitetniji na travnjaku, Chelsea gostovanje u Rumunjskoj napušta pognute glave! Steaua je slavila s minimalnih 1-0, pogotkom Raula Rusescua iz najstrože kazne u 34. minuti prvog dijela. Evidentnu je najstrožu kaznu skrivio Ryan Bertrand, koji je u skoku desnom rukom povukao svog igrača prema dolje, te ga spriječio u postizanju pogotka.



Steaua vs Chelsea 1:0 Rusescu by UCL2410

Recimo da je pobjeda Steaue još veća činjenicom da je Chelsea istrčao u praktički najjačem sastavu, izuzmemo li Juana Matu koji je u igru ušao u 64. minuti drugog poluvremena.

U posljednjoj utakmici koja je započela u 19 sati po hrvatskom vremenu Fenerbahçe je kao gost svladao češku Viktoriju Plzen, momčad koja je u prošlom kolu senzacionalno izbacila talijanski Napoli s ukupnih 5-0! Jedini pogodak vrijedan pobjede i značajne prednosti uoči uzvrata u Turskoj postigao je Kamerunac Pierre Webo u samom smiraju utakmice.



szólj hozzá: P0-1F www.fasthighlights.com

Malo iznenađenje priredili su nogometaši Basela, koji su s 2-0 slavili protiv favoriziranog Zenita iz St. Peterburga. No, bila je to sasvim zaslužena pobjeda švicarskog sastava koji je bio daleko konkretniji na travnjaku, a to mu je u konačnici došlo na naplatu u samom smiraju susreta.

Najprije je Marcelo Diaz u 83. zabio za vodstvo domaćina, a isto je udvostručio Alexander Frei, nakon što je najstrožu kaznu skrivio Brazilac Neto u 92. minuti utakmice, te pritom zaradio crveni karton.



szólj hozzá: Basel 1-0 Zenit Petersburg (83' Marcelo Diaz)

Benfica je u Lisabonu s minimalnih 1-0 svladala francuski Bordeaux, koji se ispromašivao "sve u šesnaest"! Od početka je francuski sastav bolje stajao na travnjaku, ali ga je presjekao pogodak u 21. minuti prvog dijela, koji je u konačnici pripisan kao autogol vratara Cedrica Carrassa. Španjolac Rodrigo sjajno je opalio lijevom nogom s nekih 18 metara od gola, lopta se od grede odbila u "letećeg" Carrassa, a potom i iza njegovih leđa.

Bordeaux je do kraja ima pregršt prilika za izjednačenje, ali je Brazilac Artur Moraes bio nesavladiv na golu lisabonskog sastava.



szólj hozzá: B1-1B www.fasthighlights.com

Spomenimo i da su u Valenciji Levante i Rubin iz Kazana odigrali bez golova, te da su oba sastava zaradila po crveni karton. Igru je najprije kod gostiju napustio Cristian Ansaldi zbog drugog žutog kartona u 51. minuti, a svega tri minute kasnije Michel je kod domaćina zaradio izravni crveni!









Europa liga, osmina finala, 1. utakmice:

Anži – Newcastle 0-0

Viktoria Plzen - Fenerbahçe 0-1 (Webo 81)

Stuttgart – Lazio 0-2 (Ederson 21, Onazi 56)

Steaua Bukurešt – Chelsea 1-0 (Rusescu 34-11m)

Benfica – Bordeaux 1-0 (Carrasso 21-ag)

Tottenham – Inter 3-0 (Bale 6, Sigurdsson 18, Vertonghen 53)

Levante – Rubin 0-0

Basel – Zenit 2-0 (Diaz 83, Frei 90+2-11m)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:40